Resepi ceduk dari sini
Bahan untuk shell
290g tepung gandum
170g mentega
50g gula icing
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
Cara membuat shell
Adun semua bahan hingga menjadi doh. Simpan doh ke dalam peti sejuk semalaman. 1 adunan tu saya dapat 60 biji shell saiz yang paling kecil. Buat bulat-bulat dulu baru terap ke acuan. Bakar 150C selama 20minit, biarkan sejuk baru isikan filling blueberry
Bahan & Cara membuat cheese tart
250g cream cheese
50g gula castor
1 biji telur
1 sudu teh perahan lemon
Putar cream cheese dan gula hingga sebati dan creamy, masukkan telur dan jus lemon. Isikan ke dalam piping bag supaya mudah mengisi cheese ke dalam shell. Hias dengan lorekan yang disukai dan bakar selama 5-10 minit pada suhu 150C
simpan dalam peti sejuk sebentar baru makan! |
No comments:
Post a Comment