Bahannya
2 keping ikan Dory (lebih kurang 500-800g)
2-3 ulas bawang putih
3-5 pokok daun ketumbar (cilantro)
2 sudu besar minyak zaitun
garam
lada sulah
1/2 biji lemon
Cara membuatnya
1. Basuh dan toskan ikan dory
2. Cincang halus daun ketumbar (daun sahaja) dan hiris bawang putih
3. Gaul rata daun ketumbar, garam, minyak zaitun & bawang putih, lumurkan pada ikan dan perap 30 minit
4. Panaskan oven 170C
5. Susun ikan dalam aluminium foil dan taburkan lada sulah. Bungkus ikan dalam aluminium foil kemas-kemas
6. Bakar selama 20-30 minit
7. Keluarkan dari oven dan perahkan jus lemon ke atas ikan
8 .Hidang dan makan panas-panas dengan nasi
easy, healthy & nyummy!! |
No comments:
Post a Comment