Bahannya
125g mentega
75 gm gula perang
100 gm tepung gandum
75 gm tepung semolina
25 gm serbuk badam
1 sudu kecil esen vanila
1 biji putih telur kepingan badam untuk hiasan
Cara membuat
1. Putar mentega dengan gula hingga gula hancur
2. Masukkan esen vanila
3. Masukkan tepung gandum, semolina dan serbuk badam - gaul sebati sehingga adunan boleh dibentuk bulat-bulat
4. Susun jarak-jarak dalam loyang pembakar kerana biskut ini akan mengembang
5. Tekan sedikit dengan garfu, sapu putih telur dan hiaskan dengan kepingan badam
6. Bakar selama 10-15minit dengan suhu 180C
Biar sejuk seketika baru ler ngapp...rangup! |
Salam...seronok jumpa another Pharmacist online...do i know you? 'm from USM, graduated in 1992
ReplyDeleteSalam perkenalan Packy, maybe...but i'm from Nagasaki Univ 94-98
ReplyDelete