Tuesday, August 28, 2012

Biskut Red Pearl

Antara biskut raya tahun ini. Sedap & rangup disukai ramai! Buat 2 adunan pun kejap je abisss....Terima Kasih kepada penyumbang resepi ini, saya dapat dari dapur Zack.

Bahannya
150g mentega
150g tepung biskut/top (Buttercup)
75g gula caster
60g cornflakes (Nestle)
50g choc chip
25g badam cincang
1 sudu kecil esen vanila
ceri merah untuk hiasan

Caranya
1. Pukul mentega dengan gula hingga sebati (tak perlu sampai kembang/pucat), tambahkan esen vanila
2. Campurkan semua bahan lain kecuali ceri merah
3. Kacau hingga rata
4. Sudukan adunan ke atas loyang pembakar yang sudah dilenser dengan mentega/minyak sayuran dan hiaskan dengan ceri merah
5. Bakar hingga garing (suhu 130C 20-25 minit)

anak tanya kenapa namanya biskut red pearl bukan biskut cornflakes? saya jawab - yang penting sedapkan? :))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...