Bahannya
330g keledek (rebus & lecek)
60 gula
2 biji telur
100g susu pekat
1/2 sudu kecil garam
40g tepung gandum
mentega untuk lenser acuan
bijan untk hiasan
Cara membuatnya
1. rebus keledek, toskan dan lecek halus
2. pukul gula dengan telur hingga gula hancur dan sedikit kembang
3. masukkan susu dan garam, pukul lagi
4. masukkan tepung gandum dan keledek sedikt demi sedikit
5. tuang dalam acuan yang sudah dilenser dengan mentega, taburkan bijan di atasnya
6. bakar pada suhu 150C selama 30minit atau hingga masak
mcm kuih bakar tapi rasa beza sikit, tetap sedap dapat hidang untuk meeting tadi |
salam...idea yg kreatif...xpenah makan n xpenah buat...klu sedap musti try nie...
ReplyDeleteSalam Cekgu Maz, makan panas-panas sedap. saya pun 1st time buat ni,tak pasal-pasal kena ubah plan ;)
ReplyDelete