Bahannya
500g tepung jagung
180g mentega
180g gula icing
3 biji telur (gred A)
1 sudu kecil esen vanila
Cara membuatnya
1. Putar mentega dengan gula hingga kembang dan ringan
2. Masukkan telur satu persatu dan esen vanila
3. Masukkan tepung dan adun sehingga menjadi doh
4. Masukkan adunan ke dalam piping bag
5. Bentukkan seperti caterpillar (ulat beluncas)
6. Kalau rajin bintikkan dengan pewarna merah sebagai mata ulat beluncas (saya tak rajin...hehehe)
7. Biarkan biskut yang sudah dibentukkan selama 2 jam
8. Lepas 2 jam baru bakar pada suhu 150C selama 15-20 minit (boleh adjust ikut oven masing-masing)
9. Kalau suka garing biar lama sikit hingga warna keperangan
10. Tunggu sejuk susun dalam telap kedap udara
tak sabar nak rasa ni.... |
i geli ulat. xtau la bole msuk dalam tekak ke x. hehehe
ReplyDeleteini ulat masuk tekak tak mau stop woo heheheh
Delete